Kell az a melltartó vagy nem?

kell-melltartoA nagy melltartó kérdés: "kell-e hordani vagy sem?" mindig is vitatott volt. Pedig a melltartó minden nő életét végigkíséri egészen tinédzser korától kezdve: Az első megvásárlása még igazán izgalmas, majd egyre inkább hétköznapi eszközként használjuk a mellek lógása ellenében. De vajon ez a lógás kialakulhat a melltartó viselésétől is? ...Vagy éppen attól, hogy nem viselik?

 

Kíváncsi vagy, mit mondanak erről a szaktekintélyek?

wagner-tibor-plasztikai-sebeszDr. Wagner Pál plasztikai sebész főorvos, NPSC:

"A melltartó viselése nem befolyásolja a mellek lógását, sokkal inkább a genetika illetve életmódunk az, ami befolyásolja a megereszkedést. A bőr rugalmasságát, feszességét és a mellek teltségét mind örököljük. A lógásért felelős lehet még a dohányzás, fogyások-hízások száma, terhesség alatti változások, és a terhességek száma"

karvasz-tamas-plasztikai-sebeszDr. Karvász Tamás plasztikai sebész főorvos, NPSC:

" a melltartó viselése nem befolyásolja a mellek megereszkedését, azonban a rosszul kiválasztott melltartó sok más kellemetlen dologért lehet felelős. Fontos, hogy jó méretet, és jó anyagot válasszanak (főként a pamutot javaslom), hogy az olyan kellemetlenségeket elkerülhessék, mint a bőrfelszín kidörzsölése, melynek sebei gombásodáshoz is vezethetnek, vagy akár a nyirokkeringés elszorítása (mely főként a merevítős változatoknál jelentlezhet). Idősebb korban, nagyobb melleknél segítséget nyújthat egy jól kiválasztott melltartó, fiatalabb korban pedig érdemes egy-két napot melltartó nélkül is tölteni."

 

Reméljük, tudtunk segíteni a kérdés alaposabb megválaszolásában — és ha már a segítségről esik szó, ha nem bánod, adnánk egy jó tanácsot is:

Jelentkezz még most konzultációra, hogy műtéted még júniusban sorra kerülhessen, vagy, foglald le még most szeptemberi műtéti időpontodat, hogy biztosan legyen helyed.