Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika

A szem környéke az arc kiemelt területe, ha a szemhéjak bőre megereszkedik, jelentősen befolyásolhatja az arcról érzett benyomást, már csekély változás is nagy jelentőséggel bír. A megjelenő ráncok öregítik az arcot, viszont a műtéttel nagyon látványos fiatalodás érhető el. Leggyakrabban a szemhéjak korral bekövetkező változását, lazulását, ráncosodását, táskák kialakulását szüntethetjük meg.

szemhéjplasztika

Kiknek ajánljuk ezt a beavatkozást?

35 év előtt általában nem szükséges, de felső korhátar nincs, nőknek és férfiaknak egyaránt végzendő beavatkozás. Ez a legideálisabb megoldás, ha a szemhéj bőrének megereszkedése pszichés zavarokat okoz.

Eljárás

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, kivételes esetben vénás szedálással. Alsó és felső szemhéjplasztika esetén kb. 1,5-2 óra. A felső szemhéj esetén a műtéti metszés a szemhéj pereme felett, az áthajlási ráncban fut, oldalfelé kicsit tovább haladhat. Alul ez a heg a pillasor alatt fut 1-2 mm-el, majd kifelé és lefelé kanyarodva még 10-12 mm-rel az egyik szarkaláb ránc vonalában. A műtéti hegek általában nem feltűnő, vékony vonallal gyógyulnak.

Teendők a műtét után

Rövid pihenés, és jegelés után a páciens kísérővel távozhat otthonába. Néhány napos pihenés általában elegendő, ezután a páciensek visszatérnek normál aktivitásukhoz. Napszemüveg hordása mellett a hétköznapi aktivitás nem jelent megterhelést a páciensnek. A varratokat 5 nap múlva távolítjuk el. Esetenként a szemhéjak még 2-3 hétig duzzadtabbak lehetnek, a hegvonal piros. A végleges eredmény több hét alatt alakul ki.

 

Kérdéseid vannak még a szemhéjplasztikával kapcsolatban?

Regisztrálj most nálunk!

Ingyenes konzultációt kérek!