Amit a zsírleszívásról tudnod kell

plasztikai-sebeszet-zsírleszívas0 Már mindent megpróbáltál? De még mindig ott van? Zavar az a kis "plusz"?

Ha nem távozik a nem kívánt helyekről, ha hiába minden erőfeszítés, marad a zsírszívás műtét, ami épp az ilyen esetek megoldására szolgál — még hozzá az eddigi próbálkozásaidhoz képest meglepő egyszerűséggel és gyorsasággal!

A bőr alatti zsírszövet vastagságát csökkentjük ezzel a módszerrel úgy, hogy hosszantartó eredményre számíthass.

A különböző testtájakon felrakódott zsírszövet kontúreltérést okoz, ami pszichés panaszokhoz vezethet. Bizonyos testrészeken — a has köldök alatti területe, csípő, comb külső része — szinte lehetetlen megszabadulni a feleslegtől fogyókúra vagy torna által...

A beavatkozás végezhető helyi érzéstelenítésben, nagyobb mennyiség esetén altatásban. A beavatkozás fél centiméteres bemetszésekből történik a kívánt területnek megfelelően.

A zsírleszívás műtéti sebfelszínnek megfelelően duzzanat, folyadékgyülem képződése, bevérzés fordulhat elő. Ennek elkerülésére, valamint a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon jegelés, valamint négy héten át speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált kompressziós ruha viselése szükséges. A zsírleszívás műtét utáni megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. A beavatkozást követően a beteget rendszeresen kontrolláljuk, a további tennivalókat is ekkor beszéljük meg.

 

Amivel számolni kell

Lehetséges szövődmények, egészségügyi komplikációk amelyek előfordulhatnak: utóvérzés, gyulladás, duzzanat, savógyülem, bőrideg sérülés, bőrelhalás, zsírembólia, aneszteziologiai komplikációk. Ezek azonban — hála az orvostudomány fejlődésének — egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén pedig kezelhetők.
Esztétikai szövődmények lehetnek: felületi kontúregyenetlenségek, bőrszín elváltozás, hegproblémák, aszimmetria. Ezek a szövődmények ismételt beavatkozással korrigálhatóak.

 

A gyógyulás

Feküdni nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A zsírleszívás beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító (Algopyrin, Donalgin, Cataflam) használatával uralható.

A kialakult duzzanat, esetleg véraláfutás felszívódásához néhány hét szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A fent leírtakból következik, hogy a végleges formát csak általában 6-8 héttel a zsírleszívás után nyerjük el. A zsírleszívás műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a kompressziós ruha viselése elengedhetetlen.

A zsírleszívás eredménye akkor állandó, ha a testsúly változatlan marad. Hízás-fogyás természetesen a kezelt területeket is érinti, a kialakított arányok azonban nem változnak.

Ha jelentkezel (itt), és több területet zsírleszívása mellett döntesz,  most személyre szabott kedvezményeket kapsz!

Gyere el konzultálni minél előbb, hogy minél előbb igazi jó formában lehess!